REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Římské koule

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vydatný pokrm, lze ho připravit jak z čerstvého, tak i ze zbytků již vařeného nebo pečeného masa, které nám zůstalo z předchozího dne.


Ingredience:
300 gmletého vepřového masa
300 gmletého hovězího masa
100 ghousky
6 ksvajec na tvrdo
3 ksstroužků česneku
2 ksvajec
1 kscibule
drcený kmín
majoránka
černý pepř
sůl
Na obalování:
mouka
strouhanka
vejce

Postup:

1. Maso umyjeme a jemně umeleme na masovém mlýnku s cibulí
2. Pokud máme již zakoupené mleté maso, cibuli nasekáme na jemno a přimícháme do směsi
3. Starší rohlíky namočíme ve vodě a necháme změknout, vodu vymačkáme, rozmočenou žemli přidáme k masu spolu s utřeným česnekem, dvěma vejci
4. Dochutíme majoránkou, drceným kmínem a pepřem
5. Osolíme a celou směs důkladně prohněteme
6. Hotovou směsí obalíme jednotlivá, předem uvařená vejce a pak musíme koule obalit v klasickém trojobalu
7. Nejdříve koule obalujeme v mouce, pak v rozšlehaném vejci s kapkou mléka a nakonec ve strouhance
8. Římské koule naskládáme na olejem vymaštěný plech a pečeme v předem rozehřáté troubě kolem 190 °C
9. Při pečení koule občas obrátíme, pečeme asi 25 minut do zhnědnutí masa
10. Koule podáváme rozkrojené na půlky a to jak teplé, tak zastudena.

Doporučení:

Směs mletého masa při výrobě sekané vypracujeme raději hustější, jinak se nám budou koule rozpadat.

Poznámka:

Tento recept je obdoba receptu “Skotská vejce“.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy