REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šťovíková omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené lístky šťovíku povařené v hovězím vývaru, zjemněné smetanou. Omáčka vhodná jako příloha k různě upraveným masům servírovaným s uvařenými brambory.


Ingredience:
500 gšťovíku
40 gmásla
0,2 lsmetany
hladká mouka
hovězí vývar
sůl

Postup:

1. Listy šťovíku opereme, necháme okapat, pak na jemno nasekáme a podusíme na másle
2. Zaprášíme hladkou moukou, osolíme, zředíme hovězím vývarem a omáčku vaříme, dokud nezhoustne
3. Nakonec přidáme smetanu a necháme přejít varem.

Doporučení:

Pokud je šťovík příliš kyselý krátce ho spaříme horkou vodou.

Poznámka:

Příprava hovězího vývaru viz: Vývar A (z hovězích kostí).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy