REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenátová omáčka na těstoviny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplá omáčka připravená z listů čerstvého špenátu, citronové šťávy, smetany, parmazánu a česneku.


Ingredience:
250 gsmetany ke šlehání
225 glistů čerstvého špenátu
1 ksčesneku
šťáva z poloviny citrónu
sůl

Postup:

1. Pod studenou tekoucí vodou opláchnuté a dobře okapané listy špenátu rozdělíme na dvě poloviny, jednu rozmixujeme s česnekem
2. K rozmixovanému špenátu přilijeme smetanu, citronovou šťávu a doplníme parmazán, promícháme a na mírném zdroji tepla zahřejeme do zhoustnutí
3. Do omáčky přidáme druhou polovinu listů špenátu, osolíme, promícháme a můžeme servírovat s různými druhy uvařených těstovin.

Doporučení:

Špenátovou omáčkou buď těstoviny přelijeme, nebo ji s uvařenými a důkladně okapanými těstovinami promícháme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy