REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Stolní hořčice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant na chutnou pikantní hořčici připravenou v domácích podmínkách.


Ingredience:
600 ghořčice v prášku
40 gcukru
90 mlhorké pitné vody
50 mloleje
40 mlocta 8 %
5 kshřebíčků
1 ksbobkového listu
špetka skořice
špetka soli

Postup:

1. Do horké vody přidáme cukr, skořici, rozdrcený hřebíček, bobkový list, sůl a vaříme tak dlouho, dokud se koření úplně nerozvaří
2. Získaný odvar slijeme přes sítko a necháme vychladnout, do vychladlého odvaru přilijeme ocet, zamícháme
3. Hořčicový prášek prosijeme, zalijeme polovinou připraveného odvaru a dobře rozetřeme, hmotu uložíme a každé 4 hodiny dobře promícháme
4. Druhý den do hořčice vmícháme druhou polovinu odvaru, celé množství oleje a necháme dalších 48 hodin proležet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy