Jedna z variant na chutnou pikantní hořčici připravenou v domácích podmínkách.
Ingredience:
600 g | hořčice v prášku |
40 g | cukru |
90 ml | horké pitné vody |
50 ml | oleje |
40 ml | octa 8 % |
5 ks | hřebíčků |
1 ks | bobkového listu |
špetka skořice | |
špetka soli |
Postup:
1. Do horké vody přidáme cukr, skořici, rozdrcený hřebíček, bobkový list, sůl a vaříme tak dlouho, dokud se koření úplně nerozvaří
2. Získaný odvar slijeme přes sítko a necháme vychladnout, do vychladlého odvaru přilijeme ocet, zamícháme
3. Hořčicový prášek prosijeme, zalijeme polovinou připraveného odvaru a dobře rozetřeme, hmotu uložíme a každé 4 hodiny dobře promícháme
4. Druhý den do hořčice vmícháme druhou polovinu odvaru, celé množství oleje a necháme dalších 48 hodin proležet.