REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rajčatová hořčice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zeleninová hořčice skvělá ke grilovaným pokrmům. Recept prezentovaný reportérem TV Nova Láďou Hruškou.


Ingredience:
2 kgzralých rajčat
3/4 kgzelených (žlutých) paprik
3 ksvelké cibule
8 lžiccukru
1/2 balíčkupřípravku Deko
1,5 dcloleje

Postup:

1. Všechnu zeleninu opláchneme pod studenou tekoucí vodou, nakrájíme, papriky zbavíme jadřinců
2. Zeleninu s ostatnímu surovinami dáme do hrnce, vaříme na kaši tak 2,5 hodiny
3. Přímo v hrnci směs rozmixujeme tyčovým mixérem a povaříme dalších 15 minut
4. Nakonec směs propasírujeme přes sítko a ještě horké plníme do sklenic sterilovaných v troubě nebo umytých ve vařící vodě
5. Dobře uzavřené sklenice necháme vychladnout dnem vzhůru.

Doporučení:

Takto připravenou hořčici můžeme ještě dochutit, například česnekem, hořčičným semínkem a feferonkami.

Poznámka:

Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy