REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní zeleninová hořčice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozpis na 12 malých skleniček skvělé zeleninové hořčice vhodné především ke grilovaným masům.


Ingredience:
1,5 kgpaprik
1,5 kgrajčat
210 gcukru
80 gsoli
3 dcloleje
3 dclocta
3 lžičkypepře
3 malé kelímkyplnotučné hořčice
6 ksfeferonek nebo 3 zarovnané lžičky chilli
6 ksstředně velkých cibulí
2-3 kspaličky česneku

Postup:

1. Ke kuchyňskému zpracování připravenou zeleninu nakrájíme, dáme do hrnce spolu s ostatními ingrediencemi a necháme na mírném zdroji tepla jen tak probublávat 60-90 minut, hlavně na začátku musíme směs často promíchat, než zelenina pustí vodu, později stačí občasné zamíchání
2. Ještě teplou hmotu rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré a povaříme dalších 15 minut
3. Hotovou hořčici dáme do malých skleniček, dobře uzavřeme a sterilujeme tak 15 minut při teplotě 85 °C.

Doporučení:

Takto vyrobenou hořčici nemusíme ani sterilovat, stačí horké skleničky obrátit dnem vzhůru a nechat vychladnout, ale pro delší uchování je přeci jen sterilace větší jistotou, že se výrobek nezkazí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy