REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sterilované okurky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Okurky zavařené v sladkokyselém nálevu.


Ingredience:
okurky nakládačky
Na nálev:
1 lvody
0,3 locta
150-200 gcukru
30 gsoli
Ostatní ingredience:
kopr
křen
cibule
mrkev
bobkový list
celý pepř
hřebíček
nové koření
hořčičné semínko

Postup:

1. Okurky pečlivě omyjeme
2. Dáme do sklenice, proložíme koprem, kolečky cibule, křenu, mrkve
3. Přidáme bobkový list, po pěti zrnkách celého pepře, nového koření, tři hřebíčky, půl lžičky hořčičného semínka a zalijeme nálevem
4. Láhve důkladně uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 °C.

Příprava nálevu:
Vodu s octem smícháme, přidáme cukr a sůl, pozvolna přivedeme k varu, ale nevaříme, necháme vychladnout.

Poznámka:

Více najdete v článku: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy