REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sterilované okurky po sklenicích

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept se bude hodit, pokud poroste málo okurek a nebude je možné zavařovat ve velkém.


Ingredience:
libovolné množství okurek
Rozpis na jednu sklenici 0,7 l:
5-8 lžicocta
1 lžičkahořčičného semínka
1 lžičkasoli
5 kstabletek umělého sladidla
5 kskuliček černého pepře
3 kskuličky nového koření
2 kshřebíčky
1 snítkakopru
voda dle potřeby
několik koleček cibule, křenu a mrkve

Postup:

1. Do sklenice naskládáme očištěné okurky, proložíme je několika kolečky mrkve, křenu a cibule
2. Přidáme lžičku hořčičného semínka, snítku kopru, koření, tablety sladidla, ocet a vše dolijeme vodou
3. Sklenici důkladně uzavřeme víčky a sterilujeme 30 minut při 85 °C.

Doporučení:

Zavařovat jen jednu nebo dvě sklenice je velice neekonomické, nejlépe je malé množství sklenic sterilovat v mikrovlnné troubě, návod najdete zde: Zavařování v mikrovlnné troubě.

Poznámka:

Více o zavařování najdete zde: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy