Sterilované papriky v octovém nálevu, vhodné jako polotovar k dalšímu použití.
Ingredience:
papriky - libovolné množství | |
Na 1 l nálevu: | |
1 l | pitné vody |
0,2 l | octa |
1 lžíce | cukru |
1 lžička | soli |
Postup:
1. Z opláchnutých paprik zbavených stopek a z vrchu seříznutých odstraníme jadřince
2. Papriky znovu omyjeme a po dobu 5-10 minut je prohříváme ve vodě horké 80 °C, aby papriky změkly a co nejvíce se jich vešlo do zavařovacích sklenic
3. Papriky naskládáme do sebe a dáme je do zavařovacích sklenic, zalijeme horkým nálevem, důkladně uzavřeme a sterilujeme při 90 °C asi 30 minut
4. Takto konzervované papriky lze dále upravovat dle příslušných receptur, hodí se do směsí a podobně.
Příprava nálevu:
Vodu s octem, cukrem a solí přivedeme k varu, pak ihned sundáme ze zdroje tepla a dále nevaříme.
Více o zavařování najdete zde: Konzervace, zavařování, sterilace.