REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sterilované papriky – polotovar

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sterilované papriky v octovém nálevu, vhodné jako polotovar k dalšímu použití.


Ingredience:
papriky - libovolné množství
Na 1 l nálevu:
1 lpitné vody
0,2 locta
1 lžícecukru
1 lžičkasoli

Postup:

1. Z opláchnutých paprik zbavených stopek a z vrchu seříznutých odstraníme jadřince
2. Papriky znovu omyjeme a po dobu 5-10 minut je prohříváme ve vodě horké 80 °C, aby papriky změkly a co nejvíce se jich vešlo do zavařovacích sklenic
3. Papriky naskládáme do sebe a dáme je do zavařovacích sklenic, zalijeme horkým nálevem, důkladně uzavřeme a sterilujeme při 90 °C asi 30 minut
4. Takto konzervované papriky lze dále upravovat dle příslušných receptur, hodí se do směsí a podobně.

Příprava nálevu:
Vodu s octem, cukrem a solí přivedeme k varu, pak ihned sundáme ze zdroje tepla a dále nevaříme.

Poznámka:

Více o zavařování najdete zde: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy