REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sterilované papriky plněné zelím a křenem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tak pokračuji v letošním zavařování. Teď přišly na řadu papriky. Ve skleníku mám opravdu v letošním roce pěknou úrodu, pěstuji ty malé, takové jednohubky. Ale samozřejmě můžete naplnit i ty velké, třeba červené špičaté, ty jsou super. A rozhodně s tím budete mít méně práce, než já s těmi prcky :-) Ale zase se lépe konzumují ty malé. Nechám to na vás …


Ingredience:
Rozpis na 1 sklenici:
6-8 ksmenších špičatých barevných paprik (záleží na velikosti paprik)
1 ksmenší hlávky bílého zelí
1 ksčerstvě, na jemno, nastrouhaný křen
konzervační přípravek Deko + voda
rostlinný olej (ne olivový)
vhodná sklenice na zavařování i s víčkem

Postup:

1. Nejprve na jemno nakrájíme zelí, mírně osolíme a v misce ho pořádně rukama pomačkáme, necháme ho alespoň 1 hodinu odležet, aby zvláčnělo, lépe se nám budou papriky plnit
2. Pak k němu přidáme nastrouhaný křen, množství nechám na vás, podle chuti
3. Deko uvaříme podle návodu na sáčku a necháme zchladnout
4. Paprikám seřízneme vršky (můžete je schovat na uzavření paprik, připíchnete je k naplněné paprice párátky), papriky zbavíme semen a žeber a naplníme zelím s křenem
5. Naskládáme je otvory nahoru do sklenic a zalijeme nálevem z Deka
6. Na závěr zalijeme trochou oleje
7. Uzavřeme důkladně víčky a sterilujeme 20 minut při 85-90 °C.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Bageterie Boulevard uvádí nové menu podle známého izraelského šéfkuchaře, jako první ho ochutnal izraelský velvyslanec

Zákazníci Bageterie Boulevard možnost ochutnat nové sezónní Chef Menu, které pro ně sestavil přední izraelský šéfkuchař Charlie Fadida z Tel Avivu. V menu hrají prim chutě i suroviny typické pro izraelskou kuchyni. Kromě dvou různých baget a polévky se v rámci řady Balanced calories představí také vegetariánský burger a veganský wrap. Nové Chef Menu je dostupné na všech pobočkách Bageterie Boulevard. Jako první menu ochutnal velvyslanec Státu Izrael v České republice Daniel Meron.

číst dále ...

Grilovací sezóna začíná: Připravte si steak jako od šéfkuchaře. Potřebujete jen vyzrálé maso a správně rozehřátý gril

Slunce příjemně hřeje, zahrada ožívá čerstvě zelenou trávou a barevnými květy a všem milovníkům dobrého jídla začíná sezóna venkovního grilování. Je čas vytáhnout zaprášené grily z kůlny a věnovat jim trochu pozornosti a nakoupit uhlí a další nezbytnosti, bez kterých se žádný mistr grilu neobejde. V článku najdete také tipy, jak si vykouzlit dokonalý steak jako od profesionála.

číst dále ...

Jahody, konečně!

Patříte mezi milovníky jahod a už se jich letos nemůžete dočkat? Koncem května začínají dozrávat první lokální jahody a v průběhu června jejich sezóna vrcholí. Pokud ani vy nemůžete slaďoučkému červenému ovoci odolat, dopřejte si jich, co hrdlo ráčí. Vybírejte však pečlivě.

číst dále ...

Netradiční recepty ze zeleniny

Ani vás už nebaví neustálé vymýšlení receptů? Rádi byste uvařili něco nového, chutného, barevného a zároveň plného vitamínů? Sáhněte do spíže po zelenině a zkuste tentokrát připravit netradiční pokrmy, které zachutnají nejen vám, ale celé rodině!

číst dále ...

Jak na přípravu domácích burgerových housek

Radí Pavel Meduna, vedoucí pekařství hypermarketů Globus. Receptů na domácí bulky existuje velké množství, nikdy ale neuděláte špatně, když se budete držet osvědčeného receptu vycházejícího z kynutého těsta. Housky jsou díky tomu vláčné a nadýchané a zároveň není potřeba velké množství surovin.

číst dále ...

GIUNCATA s medvědím česnekem

Giuncata je měkký sýr s jemnou mléčnou chutí a s mnohostranným využitím v kuchyni. Tento čerstvý jemný sýr se vyrábí z kravského mléka, má měkkou a pružnou konzistenci a uchovává si chuť i barvu kvalitního čerstvého mléka. Má jemnou strukturu a patří k nejlépe stravitelným sýrům, díky čemuž je vhodný také pro malé děti.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy