REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sterilované papriky plněné zelím a křenem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tak pokračuji v letošním zavařování. Teď přišly na řadu papriky. Ve skleníku mám opravdu v letošním roce pěknou úrodu, pěstuji ty malé, takové jednohubky. Ale samozřejmě můžete naplnit i ty velké, třeba červené špičaté, ty jsou super. A rozhodně s tím budete mít méně práce, než já s těmi prcky :-) Ale zase se lépe konzumují ty malé. Nechám to na vás …


Ingredience:
Rozpis na 1 sklenici:
6-8 ksmenších špičatých barevných paprik (záleží na velikosti paprik)
1 ksmenší hlávky bílého zelí
1 ksčerstvě, na jemno, nastrouhaný křen
konzervační přípravek Deko + voda
rostlinný olej (ne olivový)
vhodná sklenice na zavařování i s víčkem

Postup:

1. Nejprve na jemno nakrájíme zelí, mírně osolíme a v misce ho pořádně rukama pomačkáme, necháme ho alespoň 1 hodinu odležet, aby zvláčnělo, lépe se nám budou papriky plnit
2. Pak k němu přidáme nastrouhaný křen, množství nechám na vás, podle chuti
3. Deko uvaříme podle návodu na sáčku a necháme zchladnout
4. Paprikám seřízneme vršky (můžete je schovat na uzavření paprik, připíchnete je k naplněné paprice párátky), papriky zbavíme semen a žeber a naplníme zelím s křenem
5. Naskládáme je otvory nahoru do sklenic a zalijeme nálevem z Deka
6. Na závěr zalijeme trochou oleje
7. Uzavřeme důkladně víčky a sterilujeme 20 minut při 85-90 °C.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy