REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Štěpánská hovězí pečeně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Prošpikované hovězí maso naplněné vařenými vajíčky, upečené v troubě na cibulce, podlité vývarem, doměkka.


Ingredience:
600 ghovězího masa
50 gtuku
30 gslaniny
2 ksuvařených vajec
1 kscibule
mletý pepř
masový vývar
sůl

Postup:

1. Odblaněné maso opláchneme, osušíme, prošpikujeme proužky slaniny, uprostřed rozřízneme a vložíme do něj uvařená vejce
2. Pak maso osolíme, opepříme, stočíme a převážeme hrubou nití
3. Na rozehřátém tuku maso ze všech stran opečeme, přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli a podlijeme masovým vývarem
4. Dáme do trouby a pečeme při 180 °C doměkka za občasného přelévání vypečenou šťávou a podle potřeby podlévání vývarem
5. Měkké maso zbavíme hrubé nitě a nakrájíme na plátky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy