REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Stehna dobré kuchařky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí stehna osmažená na cibuli a podušená se žampióny a zeleninou.


Ingredience:
4 kskuřecích stehen
210 gzeleniny (mrkev, hrášek
brokolice)
210 gbrambor
210 gkuřecích jater
75 gmásla
20 ghladké mouky
5 ksžampiónů
1 ksmenší cibule
2 lžícesladké smetany
mletý pepř
sůl, voda

Postup:

1. Kuřecí stehna dobře očistíme, vykostíme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce
2. Na rozehřátém másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme stehna a zprudka opečeme po obou stranách
3. Mírně podlijeme horkou vodou a za občasného podlévání dusíme do poloměkka
4. Přidáme na větší kostky pokrájené brambory, na plátky žampióny, játra na menší kousky, karotku na proužky, brokolici na rozebrané menší růžičky a hrášek
5. Za občasného promíchání dusíme doměkka
6. Nakonec přidáme sladkou smetanu a jen prohřejeme.

Doporučení:

– Místo brokolice můžeme použít květák- Podáváme bez přílohy nebo s bílým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy