Recept na chutný přílohový bramborový salát podle profesionálů z firmy Spak. Je ochucený, kromě jiného, majonézou, okurkovým nálevem, cukrem …
Ingredience:
1,5 kg | menších brambor |
150 g | libovější anglické slaniny (pro děti kvalitní šunky) |
1/2-1 sklenička | SPAK majonézy |
1 menší sklenice | sterilované papriky |
1 malá sklenice | sterilovaného hrášku |
4 ks | kyselé okurky |
3 ks | vejce uvařené natvrdo |
1 ks | červené cibule |
1 ks | vařené mrkve |
1/4 ks | vařeného celeru |
2 lžíce | nálevu z okurek |
drcený pepř | |
špetka cukru | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Brambory ve slupce uvaříme do poloměkka, necháme trochu vychladnout, oloupeme a nakrájíme do mísy
2. Nakrájenou slaninku dáme na chvilku orestovat na pánev (v případě šunky použijeme lžíci olivového oleje), po chvíli přidáme nakrájenou cibuli a vše chvíli mícháme, až cibule zesklovatí
3. Obsah pánve s výpekem smícháme s nakrájenými bramborami a drceným pepřem, pak postupně do mísy přidáváme nakrájenou papriku, okurky, vařená vejce, hrášek a vařenou zeleninu
4. Vše nakonec opatrně promícháme se SPAK majonézou, osolíme, přisladíme a zakápneme nálevem z okurek, podáváme ve velké míse, zdobíme petrželkou nebo pažitkou.
Podáváme se smaženou rybou nebo klasickým řízkem.
Poznámka:Recept k článku: Vychytávky pro dokonalý bramborový salát. Zdroj: www.spak.cz
Sytá rybí polévka
Vánoční bramborový salát s pivní majonézou dle pivovarské restaurace OSSEGG