REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Štědrovečerní bramborová mísa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na chutný přílohový bramborový salát podle profesionálů z firmy Spak. Je ochucený, kromě jiného, majonézou, okurkovým nálevem, cukrem …


Ingredience:
1,5 kgmenších brambor
150 glibovější anglické slaniny (pro děti kvalitní šunky)
1/2-1 skleničkaSPAK majonézy
1 menší sklenicesterilované papriky
1 malá sklenicesterilovaného hrášku
4 kskyselé okurky
3 ksvejce uvařené natvrdo
1 ksčervené cibule
1 ksvařené mrkve
1/4 ksvařeného celeru
2 lžícenálevu z okurek
drcený pepř
špetka cukru
voda
sůl

Postup:

1. Brambory ve slupce uvaříme do poloměkka, necháme trochu vychladnout, oloupeme a nakrájíme do mísy
2. Nakrájenou slaninku dáme na chvilku orestovat na pánev (v případě šunky použijeme lžíci olivového oleje), po chvíli přidáme nakrájenou cibuli a vše chvíli mícháme, až cibule zesklovatí
3. Obsah pánve s výpekem smícháme s nakrájenými bramborami a drceným pepřem, pak postupně do mísy přidáváme nakrájenou papriku, okurky, vařená vejce, hrášek a vařenou zeleninu
4. Vše nakonec opatrně promícháme se SPAK majonézou, osolíme, přisladíme a zakápneme nálevem z okurek, podáváme ve velké míse, zdobíme petrželkou nebo pažitkou.

Doporučení:

Podáváme se smaženou rybou nebo klasickým řízkem.

Poznámka:

Recept k článku: Vychytávky pro dokonalý bramborový salát. Zdroj: www.spak.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy