REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Štědračka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Valašska na chutnou polévku připravenou z hrachu, sušených švestek a hrušek, sušených hub, vývaru …


Ingredience:
100 ghrachu
50 gsušených švestek
50 gsušených hrušek
2 hrstisušených hub
1 lžícesádla
1,5 dlvývaru z kostí
voda
sůl

Postup:

1. Hrách namočíme přes noc do studené vody a druhý den ho uvaříme spolu se švestkami a hruškami doměkka ve vývaru z kostí
2. Polévku procedíme a přísady do ní protřeme přes síto
3. Osolíme ji a dochutíme nadrobno nakrájenými houbami předtím udušenými na másle.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy