REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švestkovka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z jižní Moravy ze švestek a dalších ingrediencí.


Ingredience:
35 ksúplně zralých švestek
0,5 lvody
60 gutlučeného bílého sucharu nebo tvrdé, jemné žemličky
kouskem celé skořice
několik hřebíčků
dobré bílé stolní víno
cukr
máslo
kousky žemliček

Postup:

1. Asi 35 kusů úplně zralých švestek podusíme na mírném ohni v hrnci v půl litru vody s kouskem celé skořice, několika hřebíčky a 60 g buď utlučeného bílého sucharu nebo tvrdé, jemné žemličky
2. Pak vše zalijeme dobrým bílým stolním vínem (dáváme buď 1 l vína nebo 0,5 l vína a 0,5 l vody) a procedíme sítkem nebo hustým cedníkem
3. Takto upravenou polévku ocukrujeme podle chuti a libosti pouze na prášek utlučeným cukrem (nikoli kostkovým)
4. K hotové polévce podáváme žemličky osmažené na másle do zlatožluta.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy