REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Steak ze žraloka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Citronovou šťávou pokapané, odležené steaky ze žraloka, obalené v mouce ochucené kořením, zprudka opečené na pánvi na másle a oleji.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
350-400 gsteak ze žraloka
1 kscitronu
koření na ryby nebo oblíbené grilovací koření se solí
hladká mouka
máslo
(sůl)
olej

Postup:

1. Steaky omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou, necháme odležet tak 1/
2 hodiny
2. Maso osušíme z obou stran, obalíme v troše mouky, kterou jsme si smíchali s kořením (pokud rybí nebo grilovací koření neobsahuje sůl, maso i osolíme)
3. Zprudka opékáme na másle na pánvi, kam jsme si přidali i trošku oleje, aby se máslo tak nepřipalovalo, opékáme z každé strany tak 5 min
4. Podáváme například se zeleninovým salátem a bramborami.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy