Restované žraločí podkovy se směsí dušených žampionů, plátků celeru a jarní cibulkou. Zdobený čtyřbarevným pepřem a lístky rukoly.
Ingredience:
2 ks | podkovy žraloka (po 200 g) |
2 ks | jarní cibulky |
1 ks | celeru (malý) |
1 dl | bílého vína |
150 g | žampionů |
čtyřbarevný pepř | |
citronová šťáva | |
lístky rukoly | |
máslo | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Podkovy žraloka pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu odpočinout
2. V pánvi rozpálíme olej a podkovy nejprve zprudka opečeme z každé strany 30 sekund, ztlumíme oheň a pečeme z každé strany 3-4 minuty, aby se maso propeklo i uvnitř
3. Opečené podkovy dáme stranou na teplé místo.
4. Olej slijeme, do pánve přidáme máslo, nakrájenou jarní cibulku i s natí, plátky žampionů, plátky celeru, osolíme, podlijeme bílým vínem a dusíme do měkka, až se část vydušené šťávy odpaří
5. Podkovy žraloka vložíme na talíře, posypeme čtyřbarevným pepřem, ozdobíme lístky rukoly, přidáme podušenou směs a podáváme s pečenými brambory.