Grilované špízy z marinovaného kuřecího masa, uzeného bůčku a cibule.
Ingredience:
500 g | stehenních řízků |
200 g | uzeného bůčku |
1 ks | cibule |
Na marinádu: | |
olivový olej | |
mletý pepř | |
oregano | |
sůl | |
K podávání: | |
200 ml | bílého jogurtu |
4 ks | chlebových placek |
1/2 ks | okurky |
mletý pepř | |
česnek | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné kuřecí maso nakrájíme na drobné kostky a alespoň na 30 minut naložíme do směsi smíchané z olivového oleje, oregana, soli a pepře
2. Uzený bůček nakrájíme na menší kousky a oloupanou cibuli nakrájíme na plátky
3. Maso střídavě s kousky bůčku a plátky cibule napícháme na špízy a 10 – 12 minut grilujeme na uhlí nebo v troubě
4. Podáváme s chlebovými plackami a jogurtem, který jsme smíchali s nastrouhanou okurkou a dochutili solí, pepřem a utřeným česnekem.