REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šťavnatý špíz z uzeného bůčku a kuřecích stehen

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Grilované špízy z marinovaného kuřecího masa, uzeného bůčku a cibule.


Ingredience:
500 gstehenních řízků
200 guzeného bůčku
1 kscibule
Na marinádu:
olivový olej
mletý pepř
oregano
sůl
K podávání:
200 mlbílého jogurtu
4 kschlebových placek
1/2 ksokurky
mletý pepř
česnek
sůl

Postup:

1. Očištěné kuřecí maso nakrájíme na drobné kostky a alespoň na 30 minut naložíme do směsi smíchané z olivového oleje, oregana, soli a pepře
2. Uzený bůček nakrájíme na menší kousky a oloupanou cibuli nakrájíme na plátky
3. Maso střídavě s kousky bůčku a plátky cibule napícháme na špízy a 10 – 12 minut grilujeme na uhlí nebo v troubě
4. Podáváme s chlebovými plackami a jogurtem, který jsme smíchali s nastrouhanou okurkou a dochutili solí, pepřem a utřeným česnekem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy