Plátky z krůtího prsa obalené v trojobalu, osmažené na másle, poté zapečené v troubě se šunkou nakrájenou na kostičky a nastrouhaným parmezánem.
Ingredience:
1 ks | krůtího prsa |
150 g | šunky |
100 g | nastrouhaného parmezánu |
máslo na smažení a vymazání zapékací misky | |
pepř | |
sůl | |
Na obalení: | |
1 ks | vejce |
1 lžíce | mléka |
hladká mouka | |
strouhanka |
Postup:
1. Krůtí prso si očistíme, omyjeme a nakrájíme na slabší plátky, které lehce naklepeme, osolíme a opepříme
2. Plátky z krůtího prsa obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci s mlékem a strouhance
3. Obalené řízky osmažíme v rozehřátém másle dozlatova z obou stran
4. Osmažené řízky si narovnáme do máslem vymazané zapékací misky, každý plátek posypeme šunkou nakrájenou na kostičky a nastrouhaným parmezánem
5. Poté vložíme zapékací misku do předehřáté trouby a zapečeme pod grilem, dokud se sýr nerozpustí.
6. Zapečené smažené krůtí řízky servírujeme ihned, dokud jsou teplé.