Aby grilované maso získalo tu správnou chuť, je dobré vymyslet správnou marinádu a předem ho naložit. Přesto se nemusíte trápit ničím složitým – postačí olivový olej, kvalitní kečup a čerstvé bylinky.
Ingredience:
Rozpis na 2 porce: | |
2 ks | kuřecí prsa |
2 dcl | olivového oleje |
6 lžic | kečupu Otma |
snítka čerstvého tymiánu | |
pepř dle chuti | |
sůl | |
oblíbený salát jako příloha |
Postup:
- Kuřecí prsa nakrájejte podélně na tenčí plátky masa. Osolte, lehce opepřete a naložte do uzavíratelné misky s olivovým olejem a větvičkou tymiánu. Nechte v lednici přes noc.
- Než začnete grilovat, vytáhněte maso s předstihem z lednice, aby mělo pokojovou teplotu.
- Na grilu jej opečte lehce do zlatova, stáhněte a pomažte kečupem. Vraťte prsa na gril a opékejte minutku z obou stran, dokud nechytnou pěkně načervenalou barvu.
- Posypte čerstvým tymiánem a podávejte se salátkem a kečupem.
Recept k článku: 3 trendy a rychlé recepty na letní party
Špíz z kuřete s anglickou slaninou a žampióny
Šťavnatý špíz z uzeného bůčku a kuřecích stehen