REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Starodávné hečepeče

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Staročeské vánoční cukroví vhodné na každý sváteční stůl.


Ingredience:
70 gmoučkového cukru
70 gmandlí
1 lžícešípkové nebo rybízové zavařeniny
několik kapek citrónové šťávy
další moučkový cukr na vál
skořice
citronová nebo rumová poleva

Postup:

1. Na vál dáme cukr, oloupané a nastrouhané mandle, maličko skořice, zavařeninu a podle potřeby tolik citrónové šťávy, aby se dalo vypracovat tužší těsto
2. Vál posypeme moučkovým cukrem a z těsta vyválíme šišku o průměru asi 2,5 cm
3. Ostrým nožem krájíme tenké šikmé plátky, které klademe na prkénko a necháme asi 2 hodiny schnout (nůž během krájení máčíme v moučkovém cukru)
3. Po zaschnutí potřeme plátky citrónovou nebo rumovou polevou a necháme zaschnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy