REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Staročeský kočičák

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kočičák, nebo-li jihočeská lepenice. Od klasické lepenice se liší přidáním celých, nebo nasekaných škvarků. Tento staročeský pokrm se v chudých rodinách podával samotný, ty bohatší si dopřály ke kočičáku klobásku nebo kousek pečeného masa.


Ingredience:
1 kgbrambor
500 gzelí
200 gškvarků
2 kscibule
sádlo
voda
kmín
sůl

Postup:

1. Oloupané brambory uvaříme do měkka
2. V druhé nádobě uvaříme zelí
3. Když je obojí měkké, slijeme z brambor vodu, částečně je rozmačkáme vidličkou, pak je promícháme se zelím
4. Přidáme lžičku sádla a škvarky, opět promícháme
5. Kočičák na talíři posypeme osmaženou cibulkou.

Poznámka:

Recept na lepenici najdete zde: Lepenice.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy