REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Staročeské vepřové plátky na pivu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované plátky vepřové krkovice opečené na orestované zelenině, dopečené v troubě doměkka zalité pivem.


Ingredience:
4 ksplátky vepřové kýty
1 ksklínek celeru
1 ksvětší mrkve
1 kscibule
200-300 mlpiva
2 lžícehrubozrnné hořčice
2 lžíceoleje
1 lžičkaStaročeského koření od Vitany
hladká mouka na obalení
sádlo nebo olej na pekáč
pepř
sůl

Postup:

1. Z hrubozrnné hořčice, oleje a Staročeského koření vyšleháme metličkou kompaktní marinádu
2. Plátky masa naklepeme, osolíme je a opepříme, vzniklou marinádou plátky masa potřeme, můžeme je nechat uležet, ale nemusíme
3. Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na velmi malé kostičky, v pekáči rozehřejeme sádlo a zeleninu na něm dohněda orestujeme
4. Plátky masa posypeme z obou stran moukou a vložíme k zelenině, necháme je opéct z obou stran, až se voda vydusí, podlijeme maso pivem a pekáček vložíme do trouby
5. Pečeme asi 1,5 hod. při necelých 200 °C, dokud maso z kýty nebude měkké, občas zkontrolujeme hustotu výpeku, když tak podlijeme pivem, vodou nebo vývarem (hladká mouka použitá na obalení masa nám šťávu pěkně zahustí).

Doporučení:

Výborně se k tomuto masu hodily bramborové knedlíky.

Poznámka:

Recept i s fotografií nám poslala: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy