REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Staročeské pečáky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

I když tetno pokrm vypadá jako klasická příloha, v minulosti to byl hlavní chod, který se podával spolu se hrnkem mléka nebo kefírem.


Ingredience:
1 kgbrambor
6 ksstroužků česneku
2 lžícesádla
1 lžícekmínu
sůl
mléko nebo kefír k podávání

Postup:
  1. Brambory oloupeme a pokrájíme na poloviny nebo čtvrtiny (podle velikosti brambor)
  2. Propláchneme je studenou vodou a řádně osušíme papírovou utěrkou
  3. Na plech dáme sádlo a necháme rozpálit v troubě na 200 °C
  4. Brambory opatrně vyklopíme na plech a okmínujeme
  5. Pečeme v troubě cca půl hodiny, pak plech vyjmeme, brambory osolíme a obrátíme, pečeme dalších cca 30 minut doměkka a zlatava
  6. Přendáme do mísy, přidáme prolisovaný česnek, podle potřeby dosolíme a všechno důkladně promícháme
  7. Podáváme s mlékem nebo kefírem.
Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy