REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Staročeská sekanice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dozlatova upečená směs hovězího a vepřového masa.


Ingredience:
250 gvepřového výřezu
250 gveky
200 guzeného bůčku
200 gvývaru B (z bílých kostí)
150 ghovězího předního
50 gmléka
50 gcibule
25 gčesneku
20 gtuku
15 gsoli
0,5 gmletého pepře
0,5 gmajoránky
3 ksvajec

Postup:

1. Omyté hovězí i vepřové maso umeleme na jemno společně s vekou máčenou v mléce a pak vymačkanou, spolu s oloupanou cibulí
2. Uzený bůček uvaříme doměkka, zbavíme kostí a nakrájíme ho na malé kostičky
3. Vše smícháme, přidáme se solí utřený česnek, pepř, majoránku, vejce, vývar, dochutíme solí a důkladně zamícháme
4. Sekaninu pečeme, ve vymaštěném pekáči, při teplotě kolem 160-170 °C asi 30-40 minut, pak teplotu zvedneme na 220 °C a dopečeme dozlatova.

Poznámka:

Příprava vývaru B viz. recept: Vývar B (z bílých kostí).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy