Pečená šťavnatá krkovička s příchutí celeru, zázvoru a cibule.
Ingredience:
600 g | vepřové krkovičky |
240 g | celeru |
60 g | tuku |
60 g | hladké mouky |
1 ks | větší cibule |
mletý zázvor | |
voda na podlití | |
sůl |
Postup:
1. Vepřovou krkovičku vykostíme,omyjeme,osušíme a osolíme,potřeme mletým zázvorem a zprudka na mírném plameni opečeme po všech stranách na rozpáleném tuku (jedné polovině)
2. Na zbylém tuku orestujeme dozlatova nahrubo nakrájený celer a na kolečka nakrájenou cibuli
3. Na připravený základ vložíme opečenou krkovičku,podlijeme trochou vody a za občasného přelévání výpekem a podléváním vody pečeme doměkka
4. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky
5. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, orestujeme dozlatova,zalijeme vodou, rozmícháme a za občasného míchání vaříme 20 minut
6. Ke konci podle potřeby přisolíme, procedíme, maso vrátíme zpět a již jen krátce podusíme.
– Podáváme např. s bramborovými knedlíky a dušeným špenátem nebo knedlíkem a vařeným zelím.