REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Srnčí roláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slavnostní zvěřinová roláda plněná anglickou slaninou a játry. S kořenovou zeleninou a směsí divokého koření.


Ingredience:
700 gsrnčího plecka
200 ganglické slaniny
200 gvepřových jater
70 gceleru
1/2 lzvěřinového nebo hovězího vývaru
1 lžícestrouhanky
4 kskuliček celého pepře
4 ksjalovčinek
2 ksstroužku česneku
1 ksbobkového listu
1 ksžloutku
1 ksmrkve
1 kscibule
hladká mouka
máslo
sádlo
pepř
sůl
A dále:
kuchyňský provázek

Postup:

1. Odleželou zvěřinu odblaníme, omyjeme, vykostíme, rozřízneme na plochu, lehce naklepeme, osolíme, opepříme
2. Játra umeleme, přidáme utřený česnek, žloutek, sůl, pepř a zahustíme lžící strouhanky
3. Plát masa poklademe plátky anglické slaniny a potřeme směsí z jater
4. Plát masa zavineme, převážeme provázkem
5. Roládu opečeme na tuku ze všech stran a přendáme do pekáče
6. Přidáme zbytek nakrájené slaniny mrkev celer cibuli, podlijeme troškou vývaru, přidáme koření, osolíme, opepříme a dáme péct do vyhřáté trouby
7. Během pečení poléváme vývarem, když je roláda měkká přendáme na prkénko, výpek zaprášíme moukou, zjemníme máslem
8. Odstraníme nit, nakrájíme na plátky, podáváme s vařenými brambory a omáčkou ve které se pekla roláda.

Doporučení:

Roládu lze udělat i z kance, daňka nebo jelena.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy