REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Srnčí kýta na rožni

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vykostěná srnčí kýta marinovaná v marinádě z vinného octa, červeného vína a dalších ingrediencí, potřená olejem, na grilu grilovaná.


Ingredience:
1 ksvykostěné srnčí kýty
3 lžícezakysané smetany
olej
sůl
Na marinádu:
1 lžičkatymiánu
2 lžícenasekaného celeru
1 lžícecukru
1/2 lkonzumního červeného vína
1/4 lvinného octa
4 kskuliček černého pepře
1 ksbobkového listu
1 ksstroužku česneku
1 kspórku

Postup:

1. Na marinádu smícháme vinný ocet s červeným vínem, oloupaným utřeným stroužkem česneku, bobkovým listem, kuličkami pepře, tymiánem, na jemno nasekaným celerem, cukrem a na plátky nakrájeným pórkem
2. Očištěnou vykostěnou srnčí kýtu naložíme na několik hodin do připravené marinády
3. Potom maso vyjmeme, vysušíme papírovým ubrouskem, umístíme ho vyváženě na grilovací rožeň, potřeme olejem a grilujeme 1,5-2 hodiny (podle velikosti kýty), ke konci grilování potřeme kýtu zakysanou smetanou a grilujeme dalších 5 minut, nakonec osolíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy