REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Srnčí kořínek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zvěřina v kuchyni, tentokrát srnčí kořínek dušený v kořeněném nálevu.


Ingredience:
1 kssrnčího kořínku
1 ksvelké cibule
4 kszrnka celého pepře
4 kszrnka nového koření
2 kssnítky tymiánu
2 ksbobkového listu
100 gsádla
20 gsoli
1/4 lsmetany
3/4 lvody
4 lžícehladké mouky
ocet
kmín

Postup:

1. Srnčí kořínek dobře opláchneme, rozřízneme hrtan, jak nejdále můžeme, a pozorně prohlédneme, zda tam nenajdeme larvy nějakého parazita (tenké bílé vlásky plicnivky jelení nebo baculatější larvy střečka nosního)
2. Ze srdce stáhneme osrdečnici (tj. blanitý pevný obal), rozřízneme je a dobře vymyjeme barvu
3. Celý kořínek nakrájíme na drobnější kousky
4. Z vody a koření si uděláme vývar
5. Na sádlo dáme zapěnit drobně nakrájenou cibuli, přidáme pokrájený kořínek, osolíme, posypeme kmínem a dusíme za občasného podlévání vývarem z koření
6. Když je kořínek měkký, za stálého míchání zahustíme omáčku smetanou rozmíchanou s mouku
7. Nakonec můžeme ještě přidat několik kapek octa.

Doporučení:

– Příloha: Knedlík, brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy