Nepečený dezert z podmáslí, cukru, broskví a šlehačky, po ztuhnutí ozdobený broskvemi a meduňkou.
Ingredience:
500 ml | podmáslí |
150 ml | smetany ke šlehání |
250 g | kompotovaných broskví |
100 g | moučkového cukru |
šťáva a nastrouhaná kůra z 1/2 citronu | |
Na želetinu: | |
200 ml | studené vody |
20 g | plátků želatiny |
Na ozdobu: | |
čokoládový toping | |
lístky meduňky |
Postup:
1. Plátky želatiny namočíme do studené vody, necháme nabobtnat a pak lehce vymačkáme, broskve slijeme, necháme v cedníku okapat a nakrájíme na malé kousky (část si jich necháme stranou na ozdobu)
2. Do kastrůlku nalijeme 1/
3 podmáslí, přidáme moučkový cukr a přivedeme téměř k varu, pak sundáme z tepla a v horkém podmáslí necháme rozpustit nabobtnalou želatinu
3. Do mísy vlijeme zbylé podmáslí, přidáme citronovou šťávu a na jemno nastrouhanou kůru, vmícháme ušlehanou smetanu, nakrájené broskve, horké podmáslí s želatinou a vše dobře promícháme
4. Naplníme do silikonovým formiček, necháme v ledničce ztuhnout, potom opatrně vyklopíme na talířky postříkané ozdobně čokoládovým topingem a srdíčka ještě ozdobíme zbylými broskvemi a meduňkou.