REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Srolované tiramisu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další variace na slavné italské tiramisu, tentokrát schované do podoby úžasné rolády.


Ingredience:
Na těsto:
6 ksvajec
6 lžicmoučkového cukru
3 lžícehladké mouky
2 lžícepolohrubé mouky
1 lžícesolamylu
špetička soli
Na krém - náplň:
500 gmascarpone
250 mlsmetany ke šlehání 30 %
1 sáčekztužovač do šlehačky
3 lžícemoučkového cukru
12 kscukrářských piškotů
kakaový prášek na posyp
šálek hodně silné kávy
mandlový likér

Postup:

1. Nejprve si ušleháme se špetičkou soli do tuha sníh z bílků, po částech přidáme cukr a opět zašleháme, potom, pokud možno po jednom, přidáváme žloutky, nakonec, a velmi lehkou rukou, přidáme prosáté mouky, solamyl a prášek do pečiva
2. Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem, opatrně uhladíme a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C, upečeme dorůžova, což trvá cca 7 min
3. Na mřížce necháme mírně vychladnout, nic nemotáme …
4. Připravíme si krém; šlehačku se ztužovačem vyšleháme do tuha, přidáme mascarpone, cukr a zlehka spojíme s ušlehanou šlehačkou
5. Větší polovinu krému rozetřeme na upečený piškotový plát
6. Mezitím si uvaříme silnou kávu (jedno jestli od žida nebo z koloniálu …), až vystydne, dáme tam jednoho panáka mandlového likéru, v tomto roztoku máčíme hezky jeden po druhém cukrářské piškoty …
7. Tak, a teď je rovnáme do řady za sebe a začínáme, jak jinak, než z té delší strany, Máme? Tak lehounce svineme a zase klademe piškotky a zase svineme … takto nám vyjdou tři řady piškotů
8. Zbytkem krému pomažeme roládu a posypeme přes sítko kakaem, případně jinak ozdobíme, podle fantazie, například šlehačkou.

Doporučení:

Mascarpone lze v nouzi nahradit zakysanou smetanou, případně lučinou.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i receptu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Výlety za vínem – Zastavte se v Rakvicích v Enothece

Putování za vínem se stále těší obrovské oblibě. Morava je synonymem pro nádherné vinice, a ještě nádhernější víno. Pokud se chystáte za poznáním skvělého vína, určitě si přidejte na seznam návštěvu a degustaci v moderní Enothece Vinselekt Michlovský v Rakvicích.

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Zdraví i krása ukryté v syrovátce

Žlutozelená tekutina vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů či tvarohů, ale rozhodně se nejedná o odpad! Má totiž zázračné účinky na zdraví i na krásu. V létě chutná jako osvěžující nápoj a je součástí zdravých receptů…

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy