REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Srbské hovězí závitky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky hovězího roštěnce naklepané do šířky, naplněné podušenou zeleninovou směsí, poté stočené do tvaru závitků a opečené zprudka na oleji, nakonec podušená ve vývaru doměkka, ke konci spolu s rajčaty.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksplátky hovězí roštěné
4 ksrajčata
1 kskousek celeru
1 kscibule
1 ksmrkev
1 kspetržel
2 lžícenasekané petrželky
0,5 lhovězího vývaru
sladká paprika
sádlo
pepř
olej
sůl

Postup:
  1. Roštěnky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, mrkev, petržel a celer nastrouháme na jemno, cibuli nakrájíme na kostičky
  2. V pánvi na oleji podusíme zeleninu s cibulí do měkka, podušenou zeleninu osolíme, opepříme, přidáme 1 lžíci nasekané petrželky
  3. Vychladlou směsí potřeme hovězí plátky, naplněné plátky stočíme, svážeme nití
  4. V hrnci rozehřejeme sádlo, vložíme závitky, lehce poprášíme moukou, opečeme ze všech stran, podlijeme vývarem a hodinu dusíme na mírném ohni, pod pokličkou
  5. Rajčata oloupeme, nakrájíme na kostičky, přidáme k závitkům, šťávu ochutíme lžící nasekané petrželky červenou paprikou, solí, pepřem, dusíme ještě dalších 30 minut
  6. Hotové závitky podlijeme šťávou a podáváme z rýží.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy