Plátky hovězího roštěnce naklepané do šířky, naplněné podušenou zeleninovou směsí, poté stočené do tvaru závitků a opečené zprudka na oleji, nakonec podušená ve vývaru doměkka, ke konci spolu s rajčaty.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | plátky hovězí roštěné |
4 ks | rajčata |
1 ks | kousek celeru |
1 ks | cibule |
1 ks | mrkev |
1 ks | petržel |
2 lžíce | nasekané petrželky |
0,5 l | hovězího vývaru |
sladká paprika | |
sádlo | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Roštěnky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, mrkev, petržel a celer nastrouháme na jemno, cibuli nakrájíme na kostičky
- V pánvi na oleji podusíme zeleninu s cibulí do měkka, podušenou zeleninu osolíme, opepříme, přidáme 1 lžíci nasekané petrželky
- Vychladlou směsí potřeme hovězí plátky, naplněné plátky stočíme, svážeme nití
- V hrnci rozehřejeme sádlo, vložíme závitky, lehce poprášíme moukou, opečeme ze všech stran, podlijeme vývarem a hodinu dusíme na mírném ohni, pod pokličkou
- Rajčata oloupeme, nakrájíme na kostičky, přidáme k závitkům, šťávu ochutíme lžící nasekané petrželky červenou paprikou, solí, pepřem, dusíme ještě dalších 30 minut
- Hotové závitky podlijeme šťávou a podáváme z rýží.