Svíčková podušená na slanině a cibuli, zalitá vodou, servírovaná s omáčko z výpeku.
Ingredience:
500 g | svíčkové v celku |
100 g | slaniny |
100 g | hub |
1 dcl | rajčatového protlaku |
mletá sladká paprika | |
máslo | |
kmín | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Svíčkovou odblaníme a osolíme
2. Polovinu slaniny nakrájíme na kostičky, které na pánvi rozpustíme, přidáme pokrájenou cibuli, zaprášíme sladkou paprikou, ochutíme kmínem, přilijeme rajský protlak, promícháme
3. Na připravený základ vložíme svíčkovou, maso podlijeme, přikryjeme a v troubě vyhřáté na 200 °C dusíme 4. Houby pokrájíme a podusíme na másle, když je svíčková na půl hotová, maso vyjmeme a šťávu propasírujeme
5. Nakrájíme druhou polovinu slaniny, rozpustíme a přelijeme s ní maso, přidáme podušené houby, propasírovanou šťávu, přelijeme a dodusíme do měkka.
Podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Poznámka:Recept nám poslal Dalibor Marounek