REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špízy z mletého masa v křupavé bagetě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucené špízy z hovězího masa opečené dokřupava, vložené do bagetky spolu s plátky rajčete a petrželkou.


Ingredience:
600 gmletého hovězího masa
3 lžíceslunečnicového oleje
1 lžícesladké papriky
2 ksšalotky
1 ksstroužku česneku
1 ksžloutku
mletý pepř
sůl
Ostatní:
1 ksbagety
1 ksrajčete
petrželka nebo máta

Postup:

1. Oloupané šalotky nakrájíme na drobno a oloupaný stroužek česneku prolisujeme
2. Mleté maso prohněteme s nakrájenou cibulí, česnekem a žloutkem, hodně okořeníme solí, pepřem a mletou paprikou
3. Navlhčenýma rukama vytvarujeme z masa 12 válečků, po třech je napíchneme na špejle a potřeme olejem, pak opékáme v grilovací pánvi asi 10 minut ze všech stran dokřupava
4. Bagetu rozdělíme na 4 kusy, podélně rozkrojíme, špízy s plátky rajčat upravíme do bagety, ozdobíme petrželkou nebo mátou a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy