Ochucené špízy z hovězího masa opečené dokřupava, vložené do bagetky spolu s plátky rajčete a petrželkou.
Ingredience:
600 g | mletého hovězího masa |
3 lžíce | slunečnicového oleje |
1 lžíce | sladké papriky |
2 ks | šalotky |
1 ks | stroužku česneku |
1 ks | žloutku |
mletý pepř | |
sůl | |
Ostatní: | |
1 ks | bagety |
1 ks | rajčete |
petrželka nebo máta |
Postup:
1. Oloupané šalotky nakrájíme na drobno a oloupaný stroužek česneku prolisujeme
2. Mleté maso prohněteme s nakrájenou cibulí, česnekem a žloutkem, hodně okořeníme solí, pepřem a mletou paprikou
3. Navlhčenýma rukama vytvarujeme z masa 12 válečků, po třech je napíchneme na špejle a potřeme olejem, pak opékáme v grilovací pánvi asi 10 minut ze všech stran dokřupava
4. Bagetu rozdělíme na 4 kusy, podélně rozkrojíme, špízy s plátky rajčat upravíme do bagety, ozdobíme petrželkou nebo mátou a podáváme.