REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenátový salát s okurkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Špenát smíchaný s nakrájenou okurkou, mrkví a dresinkem, podávaný s upečenými bagetovými krutony.


Ingredience:
400 glistů čerstvého salátu
300 gsalátové okurky
300 gmrkve
1 lžíceolivového oleje
1 ksstřední bagety
Na dresink:
150 mlrostlinného oleje
2 lžícebalzamikového octa
1 lžícedijonské hořčice
1 lžícehrubozrnné hořčice
1 lžičkamoučkového cukru
špetka soli

Postup:

1. Nejdříve si připravíme dresink; do mísy dáme dijonskou i hrubozrnnou hořčici, přilijeme balzamikový ocet, směs prošleháme, pak přidáme moučkový cukr, špetku soli a za stálého míchání pomalu přiléváme rostlinný olej (podle potřeby ještě dochutíme cukrem i solí)
2. Oškrábanou mrkev i omytou okurku nakrájíme pomocí škrabky na dlouhé plátky (při tvorbě plátků je potřeba škrabku tlačit na zeleninu, aby vznikly stejně široké vrstvy)
3. Bagetu nakrájíme na tenké plátky, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme olivovým olejem a pečeme při 180 °C dozlatova (asi 4 minuty)
4. Dobře opláchnuté, okapané špenátové listy smícháme se zeleninovými plátky, připraveným dresinkem a nahoru na salát položíme upečené bagetové krutony.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy