REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenátová roláda se sýrovou náplní, lososem a rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Úžasně dekorativní čtyřbarevná slaná roláda z upečeného špenátového těsta, plátků uzeného lososa, rajčat a náplně z taveného sýra a pomazánkového másla. Skvěle se vyjímá rozkrájená na rautovém stole!


Ingredience:
Na těsto na roládu:
450 gmraženého sekaného špenátu
120 gpolohrubé mouky
3 ksvejce
1 ksstroužku česneku
špetka soli
Na náplň:
200 g (kelímek)pomazanákového másla
160 gtaveného sýra
Ostatní:
1 baleníplátků uzeného lososa
několik rajčat
papír na pečení
alobal nebo potravinářská fólie na zabalení rolády

Postup:

1. Vejce opatrně rozklepneme, oddělíme bílky od žloutků, z bílků vyšleháme tuhý sníh
2. Špenát necháme povolit, pak ho v cedníku vylisujeme, zbavíme ho tak vody
3. Do mísy se špenátem přidáme vaječné žloutky, prolisovaný česnek a sníh z ušlehaných bílků promíchaný s moukou, vše promícháme
4. Plech vyložený papírem na pečení vylijeme připraveným těstem, které rovnoměrně rozetřeme
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 10 až 15 minut, záleží na typu trouby
6. Ještě teplé těsto, nejlépe pomocí čisté utěrky, smotáme do tvaru rolády, necháme vychladnout, pak opatrně rozmotáme
7. Plát těsta potřeme pomazánkovým máslem smíchaným s tavenými sýry, poklademe téměř až k okrajům plátky lososa, na kraj rolády, který po zamotání bude středem, položíme také nakrájená rajčata
8. Obložené těsto opatrně stočíme do tvaru rolády, zabalíme do alobalu nebo do potravinářské fólie a dáme do lednice ztuhnout
9. Hotovou roládu servírujeme nakrájenou na úhledné plátky spolu s pečivem, nebo jako součást rautových mís, kde tato roláda vypadá opravdu úžasně!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy