REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenátová roláda se sýrovou náplní, lososem a rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Úžasně dekorativní čtyřbarevná slaná roláda z upečeného špenátového těsta, plátků uzeného lososa, rajčat a náplně z taveného sýra a pomazánkového másla. Skvěle se vyjímá rozkrájená na rautovém stole!


Ingredience:
Na těsto na roládu:
450 gmraženého sekaného špenátu
120 gpolohrubé mouky
3 ksvejce
1 ksstroužku česneku
špetka soli
Na náplň:
200 g (kelímek)pomazanákového másla
160 gtaveného sýra
Ostatní:
1 baleníplátků uzeného lososa
několik rajčat
papír na pečení
alobal nebo potravinářská fólie na zabalení rolády

Postup:

1. Vejce opatrně rozklepneme, oddělíme bílky od žloutků, z bílků vyšleháme tuhý sníh
2. Špenát necháme povolit, pak ho v cedníku vylisujeme, zbavíme ho tak vody
3. Do mísy se špenátem přidáme vaječné žloutky, prolisovaný česnek a sníh z ušlehaných bílků promíchaný s moukou, vše promícháme
4. Plech vyložený papírem na pečení vylijeme připraveným těstem, které rovnoměrně rozetřeme
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 10 až 15 minut, záleží na typu trouby
6. Ještě teplé těsto, nejlépe pomocí čisté utěrky, smotáme do tvaru rolády, necháme vychladnout, pak opatrně rozmotáme
7. Plát těsta potřeme pomazánkovým máslem smíchaným s tavenými sýry, poklademe téměř až k okrajům plátky lososa, na kraj rolády, který po zamotání bude středem, položíme také nakrájená rajčata
8. Obložené těsto opatrně stočíme do tvaru rolády, zabalíme do alobalu nebo do potravinářské fólie a dáme do lednice ztuhnout
9. Hotovou roládu servírujeme nakrájenou na úhledné plátky spolu s pečivem, nebo jako součást rautových mís, kde tato roláda vypadá opravdu úžasně!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

3 jednoduché kávové drinky, jež oslní i v domácích podmínkách

Vytvořte si chvilku pro sebe a umíchejte si jeden z nenáročných kávových nápojů, jež vás přenese zpátky do letních dnů anebo zahřeje v průběhu těch zimních.

číst dále ...

Polévky vévodí podzimnímu menu, připravte si je z těch nejlepších surovin

Přišel podzim a s tím, jak stromy shazují listí, my oblékáme čím dál více vrstev. S měnícím se počasím se většinou proměňují i naše chutě. Spíš než osvěžující salát nás lákají vydatnější pokrmy a především něco, co nás pořádně zahřeje. Po návratu z krásné odpolední procházky, při které se ale podzimní sychravé počasí projevilo ve své plné síle, není nic příjemnějšího než talíř plný horké polévky. Surovin na ni je v tomto období dostatek, stačí jen vybrat ty nejlepší a jednoduše z nich vykouzlit ty nejlahodnější podzimní pochoutky.

číst dále ...

Slavte chutně a bez výčitek

Připravte pro své nejbližší nezapomenutelné vánoční či silvestrovské pohoštění s výjimečně kvalitními tatarkami a majonézou Spak Master. Důraz je bez kompromisů kladen na tu nejvyšší kvalitu. Tato kolekce chlazených výrobků je přirozeně bez antioxidantů, škrobu, barviv a přidaných aromat. To se dotýká i vajec, která pocházejí z volných chovů. Využijte opravdu poctivých surovin pro přípravu vašich receptů.

číst dále ...

Ovoce v podzimních měsících? Stačí sáhnout do sáčku

Chutná a voní jako čerstvé, ale je lehčí, křupavější a při kontaktu s vodou, mlékem či jogurtem vypadá téměř jako právě utržené. Řeč je o lyofilizovaném ovoci, které stále častěji nahrazuje klasické sušené ovoce, jak jej známe. Věděli jste, že při tradičním sušení se rozpadají vitamíny A a C? Při lyofilizaci naopak zůstávají tyto látky, nezbytné k udržení tělesného zdraví, zachovány. Vsaďte s nástupem sychravých dní na sáček mrazem sušeného ovoce, ze kterého můžete mlsat jen tak nebo z něj přisypávat do snídaňových misek.

číst dále ...

Vychutnejte si podzim na vlně dýňových zákusků

Podzim je pro přírodu obdobím, kdy se před dlouhou zimou připravuje k odpočinku Ponuré počasí, pro které je typická těžká mlha zahalující zbarvené stromy, projasní dýně, královny podzimu, které se v tento čas sklízí. Barevné tykve rozzáří kuchyni a skvěle poslouží i jako dekorace domova. Dýně si ale zaslouží více pozornosti než jen skrze populární americký svátek Halloween.

číst dále ...

Slupky od ovoce i papírové utěrky. Podívejte se, co všechno patří do kompostu

Nejen péče o zahradu, ale také práce v kuchyni s sebou přináší množství odpadu, kterého se ale lehce zbavíte tím, že ho pomocí kompostování přeměníte na kvalitní hnojivo. Není to žádná věda, většinu práce za vás totiž odvede příroda. Jen si musíte dát pozor, jaký odpad do kompostu dáváte a který tam naopak nepatří.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy