Roláda připravená podle tohoto receptu se servíruje nakrájená na plátky jako předkrm nebo i jako hlavni chod spolu s čerstvým salátem.
Ingredience:
200 g | omytého špenátu |
200 g | plátků prosciutto cotto |
100 g | plátků provolone |
1 hrst | nastrouhaného sýru Gran Moravia |
4 ks | vejce |
extra panensky olivový olej | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Spařte špenátové listy horkou vodou, sceďte je a řádně vyždímejte. Poté je nasekejte najemno.
- Rozklepněte vejce a oddělte žloutky od bílků. Z bílků vyšlehejte sníh. Žloutky smíchejte se špenátem, nastrouhaným sýrem, osolte, opepřete a dobře promíchejte. Jemně vmíchejte sníh.
- Hranatou pečící formu vystelte pečícím papírem, lehce jej potřete olejem a poté na něj rozetřete těsto. Pečte v troubě rozehřáté na 180 stupňů asi 15 minut.
- Po upečení omeletu přendejte i s pečicím papírem na vál, zakryjte druhým papírem, obraťte a sejměte papír, na kterém se pekla. Rozložte na omeletu plátky provolone a prosciutto cotto a poté pomocí papíru pevně srolujte. Oviňte utěrkou a dejte vychladit do lednice alespoň na 2 hodiny.
- Poté roládu nakrájejte na plátky a podávejte jako předkrm nebo i jako hlavni chod spolu s čerstvým salátem.
Recept k článku: Veselé Velikonoce… A dobrou chuť!
Poznámka:Zdroj: www.laformaggeria.com