REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sicilský pomerančový salát (na slano)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento salátek je připravený za 10 minut, je jednoduchý a ohromí složením surovin. Skládá se totiž z osolených a opepřených plátků pomeranče pokapaných olivovým olejem a doplněných olivami a cibulí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kspomeranče (2 ks klasické a 2 ks červené)
1 ksnejlépe červené cibule
2 hrstičerných oliv
panenský olivový olej
čerstvě namletý černý pepř
(zelená petrželka)
sůl

Postup:

1 Oloupanou červenou cibuli překrojíme na půlky, ty pak nakrájíme na tenké plátky, které osolíme
2. Z pomerančů okrájíme kůru (i tu bílou část), pak pomeranče nakrájíme na tenké plátky, ty rozprostřeme na plochý talíř, také je osolíme
3. Plátky pomeranče posypeme připravenou cibulí, doplníme olivami a všechny suroviny na talíři pokapeme olivovým olejem a nakonec okořeníme čerstvě pomletým pepřem, můžeme také ozdobit natrhanou zelenou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy