REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenátová polévka s vejci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z receptů našich babiček.


Ingredience:
250 gšpenátu
20 gmásla
2 ksnatvrdo vařených vajec
1/2 kskostky masoxu
1/8 lsmetany
1,25 lvody
1 lžícehladké mouky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou, rozšleháme, vložíme masox a povaříme
2. Potom do polévky dáme na kostičky nakrájený zmrazený špenát (nebo předem uvařený usekaný čerstvý špenát), osolíme, opepříme a povaříme
3. Nakonec ji zalijeme smetanou
4. Nakrájená nebo hrubě posekaná vejce rozdělíme na talíře a zalijeme je polévkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy