REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenátová polévka s pestem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V zeleninovém vývaru povařený špenát, polévka rozmixovaná a podávaná ozdobená lžící zakysané smetany a doma vyrobeným pestem.


Ingredience:
250 glistového špenátu Chef menu
1 l zeleninového vývaru
180 mlsmetany
4 lžícezakysané smetany
2 ksvaječné žloutky
pepř podle chuti
sůl
Na pesto:
100 mlolivového oleje
100 gnastrouhaného sýra Grana Padano Billa
50 gčerstvých bazalkových listů
50 gpiniových oříšků
2 ksstroužky česneku
sůl

Postup:

1. Do vařícího zeleninového vývaru vložíme očištěný špenát, uvaříme ho doměkka
2. Horkou polévku rozmixujeme ponorným mixérem a zahustíme žloutky rozmíchanými ve smetaně, dle chuti osolíme a okořeníme pepřem
3. Po rozdělení do talířů či hlubokých misek ozdobíme každou porci lžící zakysané smetany a domácím pestem.

Příprava pesta:
Na pesto utlučte v hmoždíři nebo rozmixujte ponorným mixérem všechny výše uvedené ingredience.

Poznámka:

Zdroj: Billa.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy