V zeleninovém vývaru povařený špenát, polévka rozmixovaná a podávaná ozdobená lžící zakysané smetany a doma vyrobeným pestem.
Ingredience:
250 g | listového špenátu Chef menu |
1 l | zeleninového vývaru |
180 ml | smetany |
4 lžíce | zakysané smetany |
2 ks | vaječné žloutky |
pepř podle chuti | |
sůl | |
Na pesto: | |
100 ml | olivového oleje |
100 g | nastrouhaného sýra Grana Padano Billa |
50 g | čerstvých bazalkových listů |
50 g | piniových oříšků |
2 ks | stroužky česneku |
sůl |
Postup:
1. Do vařícího zeleninového vývaru vložíme očištěný špenát, uvaříme ho doměkka
2. Horkou polévku rozmixujeme ponorným mixérem a zahustíme žloutky rozmíchanými ve smetaně, dle chuti osolíme a okořeníme pepřem
3. Po rozdělení do talířů či hlubokých misek ozdobíme každou porci lžící zakysané smetany a domácím pestem.
Příprava pesta:
Na pesto utlučte v hmoždíři nebo rozmixujte ponorným mixérem všechny výše uvedené ingredience.
Zdroj: Billa.cz