REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenát po florentsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Špenát zapečený s rýží, šunkou, sýrem a vejci.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
800 gšpenátu
350 grýže
150 gšunky
60 gmásla
50 gstrouhaného sýra
5 ksvajec
muškátový oříšek
mletý pepř
strouhanka
sůl

Postup:

1. Přebranou, propláchnutou a spařenou rýži vsypeme do vařící osolené vody
2. Uvaříme ji doměkka, scedíme a necháme odkapat
3. Očištěné špenátové listy dáme do malého množství vařící vody, osolíme a podusíme doměkka
4. Potom listy scedíme a po odkapání nadrobno nasekáme a promícháme s kouskem másla, jedním natvrdo uvařeným a nadrobno nakrájeným vejcem
5. Osolíme a okořeníme
6. Měkkou rýži promícháme se strouhaným sýrem, se šunkou nakrájenou na kostičky a střídavě se špenátem urovnáme ve vrstvách do vymaštěné a strouhankou vysypané formy
7. Pokrm krátce zapečeme (190 °C), poté na povrchu vyhloubíme 4 důlky, vyklepneme do nich vejce, bílky 8. Osolíme a dopečeme.

Doporučení:

– Tento pokrm můžeme také připravit ze zmrazeného špenátu – nahřátým nožek špenát rozkrájíme na kousky a v kastrolku zahříváme, až se většina vody odpaří.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy