REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sýrové fondue II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant přípravy sýrových fondue.


Ingredience:
200 gsýra gruyére
160 gsýra ementálského typu
1 lžičkaškrobové moučky
150 mlbílého vína
20 mltřešňovice
1 ksstroužku česneku
mletý bílý pepř
muškátový oříšek
Přílohy:
opečené kostky chleba nebo bagety
ovoce (hroznové víno, jablko)
šunka

Postup:

1. Oloupaný stroužek česneku prolisujeme a vytřeme jím nádobu na přípravu fondue
2. Vlijeme bílé víno (trochu si dáme stranou), zahřejeme a za stálého míchání přidáme oba dva sýry na jemno nastrouhané a mícháme, dokud se sýry zcela nerozpustí
3. Sýrovou hmotu zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v troše vína i třešňovici a za stálého míchání zahříváme, dokud směs nezíská krémovitou konzistenci
4. Dochutíme bílým pepřem i muškátovým oříškem, pak omáčku přivedeme k varu, poté nádobu přendáme na stojan a dále nahříváme nad plamenem
5. Do sýrového fondue namáčíme kostky opečeného chleba nebo bagety, ovoce nebo šunku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy