REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špekové knedlíky z hub

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Stará česká klasika ze starých houbařských kuchařek … knedlíky připravené z podušených hub, opečených kostiček housky a dalších ingrediencí, servírované se zelím, ochucené orestovanou cibulkou.


Ingredience:
8 kshousek
2 kscibule
2 ksvejce
300 ghub
200 gslaniny
2 lžícenasekané petrželky
polohrubá mouka
strouhanka
mléko
sádlo
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Housky nakrájíme na kostičky, na sádle zpěníme 2 nakrájené cibule a petrželku, přidáme na kostičky nakrájenou housku, dokřupava ji osmahneme a necháme vychladnout
2. Ve 1/
4 l mléka rozkvedláme 2 vejce a nalijeme na vychladlé opečené kostičky housky a necháme 15 minut stát
3. Mezitím si nakrájíme na kostičky slaninu, kterou necháme rozškvařit a přidáme nakrájené houby, podusíme do měkka a opět necháme vychladnout
4. Smícháme podušené houby s namočenou opečenou houskou, osolíme, opepříme a zahustíme strouhankou a houskou, dobře promícháme
5. Namočenýma rukama formujeme menší kulaté knedlíky, dobře zmáčkneme, aby se nerozvařily a 10 povaříme ve vroucí osolené vodě
6. Vyjmeme drátěnou naběračkou a necháme okapat
7. Knedlíky dáme na talíř, servírujeme v celku, nebo dvěma vidličkami roztrhneme na polovinu a posypeme osmaženou cibulkou, jako přílohu zvolíme červené nebo bílé podušené zelí.

Poznámka:

Recept i s fotografií nám poslal D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy