REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špekové kapsičky s řeckým jogurtem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kapsičky z domácího těsta plněné Schwarzwaldskou šunkou, špekem, řeckým jogurtem a fetou. Můžete je podávát jako chuťovku k vínu, ale i k večeři se zeleninovým salátem.


Ingredience:
Náplň:
200 gnasekaného pórku
150 gřeckého jogurtu (případně kysané smetany)
100 gSchwarzwaldské šunky (nebo prosciutta)
100 gšpeku (nebo anglické slaniny)
50 gsýra Feta
2 ksstroužku česneku
2 ksvejce
1 lžičkatymiánu
sůl podle chuti
Těsto:
3 hrnkyhladké mouky
220 mlmléka
200 mloleje
60 gdroždí
2 lžičkysoli
1 lžičkacukru
2 ksvejce
A díle:
1 ks vejce na potření hotových kapsiček

Postup:

1. Z droždí, cukru, dvou lžic mouky a 1 dl teplého (ne horkého) mléka necháme vykynout kvásek
2. Ten pak přidáme k mouce smíchané se solí, přilijeme teplé mléko, rozšlehaná vejce a olej
3. Řádně promísíme, povrch těsta posypeme moukou a přikryjeme utěrkou
4. Necháme alespoň 60 minut kynout na teplém místě
5. Mezitím vytvoříme náplň: vejce rozšleháme s jogurtem a nastrouhanou Fetou, lehce osolíme, přidáme podrcený tymián a rozetřený česnek
6. Nakonec vmícháme na malé kostičky pokrájený špek a nasekané prosciutto s pórkem
7. Pak si z těsta odvážíme 100 g bochánky, na vále posypaném hladkou moukou vyválíme do tvaru kruhu o síle necelého centimetru a lžící poklademe náplní
8. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a překlopíme, aby vznikly kapsičky
9. Okraje přitiskneme – třeba kulatým příborovým nožem nebo vidličkou
10. Kapsy necháme ještě 20 minut kynout, pak potřeme vejcem, posypeme kmínem, solí, mákem sezamem atd. a pečeme v troubě při 175 ° asi 30 minut do zezlátnutí těsta.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Češi se pomalu vrací k rybám. Nejoblíbenější je kapr a losos

Ryby si opět nachází své místo v českých jídelníčcích. Vyplývá to ze zprávy Českého statistického úřadu, podle které Češi ročně snědí přes půldruhého kila rybího masa. Nejčastěji se ryby na našich talířích objevují o Vánocích. Zde se ale střetává tradice s moderní kuchyní, a zatímco část strávníků nedá dopustit na kapra, stále častěji ho na štědrovečerní tabuli nahrazuje losos.

číst dále ...

Silvestrovské rychlovky

Letošní oslava Silvestra připadá na všední den. Po práci vám tedy mnoho času na pohoštění pro přátele nezbyde. Příprava tedy musí být rychlá a ideálně ještě originální a dobrá. To vše splňují naše tři silvestrovské recepty. Tak hurá do toho a půl je hotovo.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Rychlé občerstvení pro nečekanou návštěvu? Vsaďte na oblíbené dipy

Občas se to stane každému z nás. Návštěva už přešlapuje za dveřmi a mezitím, co nám v hlavě vzniká plán na degustační menu, obrátíme lednici vzhůru nohama. Kde nic, tu nic. Hosté už zaujímají pozice na sedačce a stůl pořád zeje prázdnotou. Nepanikařte, situaci vždy zachrání jakýkoliv chutný dip. A my pro vás máme rovnou tři rychlé recepty ze surovin, které doma najdete vždycky.

číst dále ...

Vánoční trio – hrách, čočka a kroupy

Hrachová polévka, čočka a houbový kuba. Oblíbená vánoční trojka, kterou schválí i výživový poradce. Jak na tyhle stálice, aby si pošmákli i ti nejzarytější odpůrci všeho zdravého?

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy