REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špagety s rajčaty a mozzarellou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na skus uvařené špagety servírované promíchané s rajčatovou omáčkou, mozzarellou a lístky bazalky.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 gkvalitních italských špaget
400 gloupaných rajčat
200 gitalské mozzarelly – nejlépe buvolí
2 lžíceextra panenského olivového oleje
1 svazekčerstvé bazalky
2 ksstroužky česneku
čerstvě mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Do vody na těstoviny nasypeme 2 lžičky soli, přivedeme ji k varu, špagety uvaříme podle počtu minut uvedených na obalu
2. Česnek nakrájíme na plátky a na pánvi na dobře rozpáleném oleji ho půl minuty opékáme, poté vlijeme na pánev šťávu z rajčat a necháme probublávat, dokud se obsah tekutiny neodpaří na polovinu
3. Do omáčky dále přidáme na čtvrtky pokrájená rajčata, osolíme, krátce prohřejeme a pak ji uchováme v teple
4. Nakrájíme mozzarellu na kostky a přidáme ji spolu s rajčaty k hotovým špagetám, lehce vše promícháme
5. Špagety servírujte ochucené čerstvě namletým pepřem spolu se spoustou lístků bazalky.

Doporučení:

Na talíři dochuťte extra panenským olivovým olejem Monini.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy