Uvařené těstoviny promíchané s rajčatovou omáčkou, nasekanými bylinkami, zdobené nastrouhaným parmazánem.
Ingredience:
500 g | špaget |
100 g | parmazánu |
olivový olej | |
voda | |
sůl | |
Na omáčku: | |
1/4 sklenice | v oleji nakládaných sušených paprik |
2 plechovky | nakládaných rajčat bez slupky |
1 lžíce | kapary |
1 hrst | oliv bez pecek |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | chilli papričky |
nasekané bylinky (petrželka, bazalka) a snítky bazalky na ozdobení | |
pepřové koření (směs několika pepřů) | |
olivový olej extra virgin | |
bylinková sůl |
Postup:
1. Špagety uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, scedíme je, propláchneme studenou vodou a necháme důkladně okapat, mírně je postříkáme olejem
2. Na pánvi na rozehřátém olivovém oleji orestujeme prolisovaný česnek spolu s nasekanou chilli papričkou, jakmile začne česnek zlátnou, nalijeme dvě menší konzervy nakládaných rajčat i s protlakem (rajčata pomocí vařečky rozmačkáme)
3. Přidáme nadrobno nakrájené kapary a nakládané papriky i s trochou nálevu, celé olivy, směs dle chuti osladíme a okořeníme pepřovým kořením a bylinkovou solí, necháme chvíli povařit
4. Těsně před dokončením do omáčky nasypeme nasekané bylinky
5. Do pánve přidáme okapané špagety, vše promícháme a těstoviny necháme prohřát
6. Na talířích jednotlivé porce posypeme nastrouhaným parmazánem a ozdobíme snítky bazalky.