Rádi objevujete nové recepty a zkoušíte netradiční kombinace, ale zároveň hledíte na zdravou stravu a štíhlou linii? Pak neváhejte a vyzkoušejte tento zbrusu nový recept od Rio Mare!
Ingredience:
Suroviny na 4 porce: | |
500 g | špaget |
3x 80 g | tuňáka Rio Mare v olivovém oleji |
100 g | rozinek |
50 g | másla |
20 g | strouhanky |
15 g | piniových ořechů |
10 g | tymiánu |
10 g | bazalky |
1 dcl | červeného vína |
4 cl | olivového oleje |
1 ks | červená cibule |
2 plechovky | celých loupaných rajčat |
1 polévková lžíce | hrubozrnné hořčice |
1 polévková lžíce | olivového oleje |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- V pánvičce rozehřejeme olivový olej a osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Zlatou cibulku schladíme červeným vínem a přidáme špetku soli, rozinky a hořčici. Necháme odpařit alkohol a zjemníme máslem. Tuto „marmeládu“ rozmixujeme tyčovým mixérem na nejhladší konzistenci. Doporučujeme přepasírovat pomocí polévkové lžíce přes jemné sítko, aby marmeláda byla skutečně co nejjemnější.
- Připravíme si pánvičku, na které za sucha orestujeme piniové ořechy a poté strouhanku. Obojí si dáme do jednotlivých misek a odložíme na později. Do rozpálené pánvičky přidáme olivový olej, na prkýnku pomocí nože rozmáčkneme stroužek česneku a přidáme do pánvičky. Zároveň si ve velkém hrnci dáme vařit osolenou vodu. Jakmile je česnek zlatý, zalejeme ho loupanými rajčaty, které rozmačkáme vařečkou. Přidáme dvě naběračky slané vody na pastu a přidáme najemno nasekaný tymián. Rajčatové sugo necháme vařit alespoň 20 minut.
- Uvařené sugo zdokonalíme tuňákem, špetkou soli a pepře a čerstvě natrhanou bazalkou. Necháme na nízké teplotě ještě 10 minut zahřívat. Pozor, bazalku trháme rukama, při krájení nožem oxiduje a rychleji černá.
- Uvařené špagety přidáme do pánvičky se sugem a nezapomeneme přidat i trochu vody z hrnce. Důkladně promícháme, ochutnáme a případně dochutíme solí, pepřem nebo bazalkou.
- Servírování: Na talíř dáme 4 polévkové lžíce domácí marmelády. Pomocí vidličky nabereme co nejvíce pasty a v naběračce točíme a točíme a točíme… Opatrně vložte pastu doprostřed marmelády, polévkovou lžící nabereme sugo i tuňáka z pánvičky a umístíme na vrch hnízda špaget. Dozdobíme piniovými ořechy a zaprášíme restovanou strouhankou. Buon Appetito.
Recept k článku: Objevte vaření s Rio Mare – pochutnáte si a po celé 3 měsíce můžete soutěžit o skvělé výhry!
Video recept:
Zdroj: www.riomare.cz
Špagety s rajčaty a mozzarellou
Špagety s tuňákem Rio Mare s chilli papričkou a artyčoky