Vyzkoušejte tento parádní recept z moderní italské kuchyně od Rio Mare. Jde o rychlý pokrm, který můžete připravit, když zrovna nemáte čas na nějaké velké vyvařování.
Ingredience:
Potřebné suroviny na 4 porce: | |
(4x 80 g) | Tuňák Rio Mare v olivovém oleji s italskou chilli papričkou |
1 balení | Špagety Rummo |
1 svazek | rukoly |
16 ks | marinované artyčoky |
4 ks | stroužky česneku |
4 lžíce | polosušená rajčata |
4 lžíce | olivového oleje |
4 lžíce | zelených oliv |
4 lžíce | tomatového pesta |
4 lžíce | parmezánu |
4 lžíce | másla |
4 dcl | rybího vývaru |
2 dcl | bílého vína |
chilli papričky na dochucení | |
očištěné grilované papriky | |
tomatové peláty (Mutti) | |
kůra z jednoho citronu | |
kapary | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Do vroucí osolené vody vložíme celé balení špaget Rummo, lehce promícháme, aby se nám špagety neslepily. Vaříme max. 8 minut.
- Na předem zahřátou pánev nalijeme olivový olej, přidáme překrájený česnek, který lehce zkonfitujeme.
- Na orestovaný česnek postupně přidáme chilli tuňáka, zelené olivy, překrájené grilované papriky, marinované artyčoky a polosušená rajčata. Do takto připraveného základu na špagety vložíme tomatové pesto a rajčatové peláty. Vše důkladně promícháme a podlijeme bílým vínem a rybím vývarem. Celý základ necháme 4 minuty provářet.
- Po provaření přidáme předem vařené špagety a na zjemnění máslo.
- Špagety důkladně před servírováním promícháme v krémovou konzistenci. Podle chuti přisolíme nebo opepříme drceným pepřem.
Recept článku: Rio Mare inspiruje k vaření a rozdá v soutěži stovky sad pánví Tefal Ingenio