REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Soto ajam

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Indonéská kořeněná kuřecí polévka je prostě skvělá, vynikají ostré chuti. Připravuje se povařením kuřecího masa i s kostí spolu se zeleninou a kořením, dochucuje se na oleji orestovanými ingrediencemi, jako česnekem, cibulí a dalším, typicky indickým, kořením.


Ingredience:
1 kgkuřecího masa i s kostí
50 ginstantních tenkých nudlí
6 ksstroužků česneku
4 ksjarní cibulky s natí
1 kschilli papričky
1 ksmrkve
1 ksbobkový list
1/2 lžičkystrouhané zázvoru
1/2 lžičkykurkumy
1/4 lžičkykoriandru
petrželka
voda
olej
sůl

Postup:

1. Kuře naporcujeme na menší části 10-12 kusů, dáme do hrnce, přidáme bobkový list, celou mrkev, zalijeme vodou, aby bylo maso potopené, osolíme přikryjeme pokličkou a necháme vařit
2. Nudle uvaříme, scedíme a necháme okapat
3. Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm nakrájenou cibuli, česnek, zázvor, chilli papričku do světle hněda, pak přidáme kurkumu, koriandr, směs promícháme a dáme stranou
4. Kuřecí vývar scedíme, mrkev a kousky masa dáme stranou, do vývaru dáme osmaženou směs cibule, česneku, zázvoru a koření a povaříme ještě 10 minut
5. Z kuřete odstraníme kosti a kůže, maso nakrájíme na kostičky nebo proužky, mrkev nakrájíme na proužky
6. Do talířů dáme uvařené kuřecí maso, nudle, nakrájenou mrkev a zalijeme vařícím kuřecím vývarem, ozdobíme petrželkou a natí jarní cibulky a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy