Jeden z nejlepších a nejrozšířenějších letních salátů, který v parných dnech příjemně osvěží a dodá energii.
Ingredience:
2 ks | zelené papriky |
2 ks | větší rajčata |
1 ks | okurky hadovky |
1 ks | červené cibule |
100 g | balkánského sýra |
petrželka na ozdobu | |
Na zálivku: | |
2 lžíce | olivového oleje |
2 lžíce | octa |
1 lžička | cukru |
1/2 lžičky | pepře |
1/2 lžičky | soli |
Postup:
1. Okurku omyjeme, ale neloupeme, nakrájíme na kostičky, rajčata, papriku, cibuli také
2. Vše promícháme a ochutíme zálivkou z cukru, octa, pepře, soli a oleje, necháme vychladit v lednici
3. Opět promícháme a servírujeme do misek, na vrch nastrouháme balkánský sýr, můžeme ozdobit petrželkou.
Salát podáváme dobře vychlazený!
Poznámka:Text i foto: D. Marounek